Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

- Οι Διδάσκαλοι παρακολουθούν την πρόοδο των μαθητών τους από την εσωτερική τους φλόγα. Τη φλόγα, που είναι το αποτέλεσμα της συνετής προσπάθειας για ορθή εργασία, ορθή σκέψη, ορθή πράξη. Σημειώνουν κατά πόσο η φλόγα παραμένει αμυδρή και κρυμμένη από το στρόβιλο των αστρικών ρευμάτων και των μορφών-σκέψεων των προσωπικών ανταγωνισμών, των φιλοδοξιών και του φθόνου. Η ικανότητα κυριαρχίας του αστρικού και η εργασία πάνω από τα νοητικά επίπεδα θα ληφθεί κύρια υπόψη.

- Οι Διδάσκαλοι ψάχνουν να δουν την ιδιότητα της ευλυγισίας και της προσαρμοστικότητας να εκδηλώνονται. Η ικανότητα να συμμορφώνονται βάσει του νόμου της προσαρμοστικότητας, είναι βασική προϋπόθεση για όσους θα έχουν το προνόμιο να εγκαινιάσουν τη Νέα Εποχή.


- Κάποιοι θα προσελκυσθούν σε στενότερη σύνδεση με την Ιεραρχία των Μεγάλων Ψυχών σαν αποτέλεσμα παγκόσμιου έργου, και άλλοι θα αποκλειστούν προσωρινά. Ελέγχεται η προσωπική ικανότητα, η αποδοτικότητα και οι ιδιαίτερες ιδιότητές τους. Όλα αυτά, είναι ενδιαφέροντα γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ομαδικό έργο και για την σύνδεση με την ψυχή. Η διαθεσιμότητα για ομαδικό έργο κυρίαρχα ενδιαφέρει.

- Οι Διδάσκαλοι ελέγχουν ποιοι μπορούν να αγωνισθούν ενάντια στις προσωπικότητες για κάποια αρχή και όμως συγχρόνως να διατηρήσουν τη φλόγα του δεσμού της αγάπης ανέπαφη. Αυτοί που είναι σε θέση να αρνούνται τους συμβιβασμούς και συγχρόνως να αρνούνται το μίσος, έχουν κάτι σπάνιο και τεράστιας αξίας να προσφέρουν.

- Κύρια και πάνω απ΄ όλα οι Διδάσκαλοι χρειάζονται ανθρώπους που να είναι διευρυμένοι αγωγοί. Να ενώνεται η ψυχή τους με τον εγκέφαλό τους μέσα από το νου τους. Θα μπορούσαμε να το εκφράσουμε διαφορετικά λέγοντας ότι οι Διδάσκαλοι ψάχνουν ανθρώπους που έχουν τελειοποιήσει τον αγωγό του ζωντανού φωτός, την γέφυρα της επικοινωνίας μεταξύ της ψυχικής συνείδησης και του εγκεφάλου, της ανταχκαράνα.

- Η ηγεσία στις ομάδες που διευθύνουν το έργο της Νέας Εποχής θα προέλθει από την πειθαρχία του ατόμου και από την ικανότητά του να συναισθάνεται την εσωτερική έκβαση των πραγμάτων. Η ηγεσία είναι για κείνους που δε ζητούν τίποτε χωριστά για τον εαυτό τους, που είναι δίκαιοι, εργατικοί και αφίλαυτοι..

Δεν υπάρχουν σχόλια: