Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

4. ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΟΡΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

Η ΕΝΟΡΑΣΗ

Η έννοια και η σημασία της ενόρασης, πρέπει πολύ επισταμένως να μελετηθεί και σαφώς να διακρίνεται από την διαίσθηση, που είναι ιδιότητα της προσωπικότητας. Ενόραση είναι η ικανότητα να συλλαμβάνουμε τη γνώση της ψυχής. Είναι η απευθείας αντίληψη της ψυχής.
Η ανθρωπότητα, μέσα από τη χρήση του νου, έχει αποκτήσει επίγνωση των σκοπών και της χρήσης της φυσικής συσκευής. Τώρα, μέσα από τη χρήση της ενόρασης, που είναι μια υψηλότερη ιδιότητα, χαρακτηριστικό της ψυχής.
- θα αποκτήσει τον θεληματικό και νοήμονα έλεγχο του υποκειμενικού οργάνου της
- θα μάθει να αντιλαμβάνεται τους σκοπούς για τους οποίους υπάρχει.
Όταν αυτό συμβαίνει, η θέση του ανθρώπου αλλάζει, η χρησιμότητά του μεγαλώνει. Ο άνθρωπος περνά από το στάδιο της δοκιμασίας, στο στάδιο της αποδοχής, μέσα στην ομάδα κάποιου Διδασκάλου. Χρήσιμος μέσα στην ομάδα γίνεται , μόνο όταν γίνει ενορατικός.

Η ΕΝΟΡΑΤΙΚΗ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ

Ένας δόκιμος παίρνει πολύ εκγύμναση χωρίς να το αντιλαμβάνεται συνειδητά.
- Του υποδείχνονται τάσεις λάθους, καθώς επιζητεί να εκγυμνάσει τον εαυτό του με ειλικρίνεια για υπηρεσία.
- Του παρουσιάζεται ανάλυση του ελατηρίου, που όταν το αντιλαμβάνεται με φιλαλήθεια, ανυψώνεται με ένα εκπληκτικό τρόπο: Βγαίνει έξω από τον αισθαντικό ή συγκινησιακό κόσμο και εισάγεται στον κόσμο του νου. Μέσα σε αυτό το νοητικό κόσμο είναι δυνατή η πρώτη επαφή με τους Διδασκάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: